Trøffel- og vaniljekremkake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Denne kaken sier FEST, og er en riktig smaksbombe! Passer til en av livets store dager eller som en utsøkt dessertkake etter et godt måltid.

Ingredienser

16
Porsjoner

Sjokoladebunn:

  • 2 stk egg
  • 12 dl sukker
  • 34 dl hvetemel
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss smør

Trøffelkrem:

  • 6 dl kremfløte
  • 400 g kokesjokolade

Vaniljekrem:

  • 3 stk gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 4 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 12 dl vann til å smelte gelatinen i

Sjokoladeglasur:

  • 200 g kokesjokolade
  • 80 g smør

Pynt:

  • 1 skive appelsin
  • 2 stk lime (et par skiver og resten revet)
  • ca. 2 ss sukker blandet med revet lime
  • ca. 100 g bringebær

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren. Tilsett til slutt smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm i diameter, og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna. Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
  3. Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
  4. Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme. Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.
  5. Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner. Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.
  6. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt. Pynt kaken med skiver av appelsin og lime, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.