Tomatterte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Denne må du prøve! Tomattert har nydelig smak og kan serveres som forrett med litt spekemat eller som tilbehør til grillmat eller annet stekt kjøtt.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 3 plate butterdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss hakket frisk basilikum eller 2 ts provencekrydder
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • ca. 5 stk tomat
  • 12 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 12 ts grovmalt pepper
  • 1 ss hakket frisk timian eller 1 ts tørket

Slik gjør du

  1. Tin butterdeigflakene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut så de dekker en paiform (ca. 22-24 cm). Brett kantene dobbelt, slik at det dannes en pen kant. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt i 15 minutter. Forstek paibunnen i 5-10 minutter på 200 grader (i forvarmet ovn).
  2. Rør sammen tomatpuré, basilikum, hvitløk, olivenolje og smør blandingen utover butterdeigen.
  3. Del tomatene i skiver og legg dem over på et kjøkkenpapir for å ta vekk litt fuktighet. Legg dem så i takstensmønster oppå tomatpuréblandingen. Drypp over litt olivenolje og dryss på sukker, salt og grovmalt pepper. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
  4. Pensle tomatene på nytt med olivenolje, dryss på timian og stek videre i ca. 20 minutter til deigen har fått fin farge.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.