Surret lammesadel

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Surret lammesadel eller lammebaron. Den består av indrefiletene som er surret sammen med ytrefiletene. Fantastisk smak og mørhet. Helt kanon!

Ingredienser

  • 112 kg lammerygg med indrefilet og bein
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 12 ts havsalt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Start med å skjære løs indrefiletene. Bruk en skarp og bøyelig/myk kniv. Legg filetene til side
  2. Fortsett ved å fjerne beinet fra ytrefiletene. Begge ytrefiletene med fettlokket skal bli hengende sammen i et stykke. 
  3. Legg ytrefiletene på fjøla med fettsiden ned. Legg indrefiletene på midten parallelt med ytrefiletene. Ha på krydder. Rull kjøttet sammen og surr igjen med bomullstråd. Formen blir nå som en lang sylinder, et kanonrør.
  4.  Brun kjøttet raskt i panna og stek videre i ovn på 175 °C i ca. 20 minutter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.