Spicy lammegryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Norsk fårikålkjøtt møter eksotiske krydder i denne gryta. En litt hot lammegryte for deg som liker det spicy. 

Ingredienser

  • 1000 g fårikålkjøtt
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk løk
  • 3 ts chiliflakes
  • 4 stk grønn chili
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts garam masala
  • 112 l vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss frisk mynte
  • 2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle.
  2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Bland dette inn i kjøttet. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet.
  3. Bland inn alle de tørre krydderne i kjøttet, og rør godt. Tilsett creme fraiche og vann.
  4. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  5. Hakk mandler og nøtter. Tilsett fløte, mandler og pistasjenøtter og la blandingen koke i 15 minutter.
  6. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.
  7. ,,
  8. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 
  9. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. Bland hvitløk, ingefær og hakket løk inn i kjøttet. 
  10. Ha chili og de tørre krydderne i en blender, og kjør det til en "paste". Bland dette godt inn i kjøttet
  11. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet og tilsett vann.
  12. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  13. Tilsett creme fraiche, og la blandingen koke i 15 minutter.
  14. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.
  15. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 
  16. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. Bland hvitløk, ingefær og hakket løk inn i kjøttet. 
  17. Ha chili og de tørre krydderne i en blender, og kjør det til en "paste". Bland dette godt inn i kjøttet
  18. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet og tilsett vann.
  19. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  20. Tilsett creme fraiche, og la blandingen koke i 15 minutter.
  21. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.
  • Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 
  • Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. Bland hvitløk, ingefær og hakket løk inn i kjøttet.
  • Ha chili og de tørre krydderne i en blender, og kjør det til en "paste". Bland dette godt inn i kjøttet
  • Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet og tilsett vann.
  • Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  • Tilsett creme fraiche, og la blandingen koke i 15 minutter. 
  • Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 
    2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. Bland hvitløk, ingefær og hakket løk inn i kjøttet.
    3. Ha chili og de tørre krydderne i en blender, og kjør det til en "paste". Bland dette godt inn i kjøttet
    4. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet og tilsett vann.
    5. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
    6. Tilsett creme fraiche, og la blandingen koke i 15 minutter. 
    7. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.

1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle. 


2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Skrell og hakk løk fint. Bland hvitløk, ingefær og hakket løk inn i kjøttet.


3. Ha chili og de tørre krydderne i en blender, og kjør det til en "paste". Bland dette godt inn i kjøttet.


4. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet og tilsett vann.


5. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.


6. Tilsett creme fraiche, og la blandingen koke i 15 minutter. 


7. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.