Sommerens får på kål

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Nykål får en til å tenke på sommeren. Fersk, ny kål er noe av det beste som finnes av grønnsaker. Hva med å lage fårikål på nykål? Det må vel bli perfekt sommermat til hagefesten. Enkelt og godt.

Ingredienser

  • 800 g lettsaltet lammekjøtt
  • 112 kg nykål, sommerkål eller spisskål
  • 5 dl vann
  • 12 ts malt hvit pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i terninger. Legg kjøttet i kokende vann i en romslig kjele og la det trekke på svak varme til det begynner å bli mørt.
  2. Del kål i båter, og legg det over kjøttet. Ha på lokk og la det trekke til kålen er mør.
  3. Anrett kål og kjøtt på tallerkene og hell over sjy.

Server med hakket persille og kokte ferskpoteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.