Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Ingredienser

Bunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 125 g sukker
  • 125 g hasselnøtter
  • 25 g hvetemel

Mørk sjokolademousse:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 5 dl kremfløte
  • 25 g sukker
  • 2 ss konjakk
  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 4 stk. gelatinplater

Glasur:

  • 1 stk. plate mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 50 g usaltet smør

Aprikoser:

  • 7 stk. aprikos
  • 6 ss sukker
  • 2 dl appelsinjuice
  • 0,25 ts tørket safran
  • 1 stk. vaniljestang
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette kan bli favorittkaken for mange. Nøttebunn med sjokolademousse smaker himmelsk og kan gjerne serveres som dessert i følge med sitronsorbet eller vaniljeis.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

Bunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 125 g sukker
  • 125 g hasselnøtter
  • 25 g hvetemel

Mørk sjokolademousse:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 5 dl kremfløte
  • 25 g sukker
  • 2 ss konjakk
  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 4 stk. gelatinplater

Glasur:

  • 1 stk. plate mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 50 g usaltet smør

Aprikoser:

  • 7 stk. aprikos
  • 6 ss sukker
  • 2 dl appelsinjuice
  • 0,25 ts tørket safran
  • 1 stk. vaniljestang

Slik gjør du

  1. Pisk eggehviter nesten stivt, og tilsett sukker og siktet mel. Finhakk hasselnøttene i en hurtighakker og bland disse i. Ha røren i en springform (24 centimeter). Stek bunnen ved 180 ºC i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  2. Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake.
  3. Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden.
  4. Smelt sjokoladen i vannbad. Bland den i den varme massen og rør godt. Avkjøl massen litt. 
  5. Bløt i mellomtiden gelatin. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og konjakk. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet.
  6. Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Kok opp fløte og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøle litt, og hell det over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken.
  7. Ha alle ingrediensene til aprikosene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. Avkjøl, og anrett på tallerkenen med kaken. Bruk sirupen som saus.

 Server med sitronsorbet eller vaniljeis.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2024 20:50:46