Shepherd's Pie med reinsdyrkjøtt

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tradisjonell Sheperds Pie lages som oftest med lamme- eller fårekjøtt, og er ikke en pai, men en gryterett med potetlokk. Vi har brukt rester av reinsdyrstek og lekt oss fram til en pie-variant med viltpreg. Det er viktig å merke seg at dette er en restemat-rett, der alle ingrediensene er ferdig varmebehandlet før de havner i gryta.

Ingredienser

  • 600 g ferdigstekt reinsdyrstek
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 14 stk sellerirot
  • 3 dl ferdig brun saus
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 300 g ferdigkokte poteter
  • 1 ss smør

Slik gjør du

1.      Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2.      Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm biter

3.      Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland evt inn rømme og sukkerkulør.

4.      Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.

5.      Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.

6.      Plasser formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 minutter og stek i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.

7.      Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm.Forvarm stekeovnen til 200 °C.

Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm biter

Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland evt inn rømme og sukkerkulør. 

Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.

Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.

Plasser formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 minutter og stek i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.

Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm. 

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm biter
  3. Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland evt inn rømme og sukkerkulør. 
  4. Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.
  5. Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.
  6. Plasser formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 minutter og stek i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.
  7. Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.