Saus til lam

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Dette er en saus med mye herlig smak og som passer ypperlig til lammekjøtt.  Den er lett å lage og er ferdig på nesten «null-komma-svisj».   

Ingredienser

  • 6 båt hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 dl rødvin
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss sukker
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og grovhakk hvitløkskløftene. Surr hvitløken i en kasserolle med olje i et par minutter på middels varme. Tilsett rosmarin når hvitløken er blank. Ha i balsamico og rødvin, kok ned til halvparten.
  2. Pisk inn sennep og sukker. La sausen småkoke litt slik at den blir passelig tykk og fin i konsistensen.
    Sennep jevner sausen, men hvor mye avhenger av typen sennep du bruker. Noen ganger kan det være nødvendig å tilsette litt mer sennep. Om du ikke vil ha mer sennepssmak så kan du nå jevne sausen med litt maisennajevning (maisenna og vann).
  3. Smak til sausen med salt og pepper.

Har du lammesjy eller kraft fra stekingen av kjøttet, bør du ha den i sausen og justere sausens konsistens deretter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.