Salat med lettsaltet kylling og brie

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lettsaltet kylling er noe som frister i sommerhalvåret. Server kyllingen som en del av en salat, med godt brød og persillepuré.

Ingredienser

Lettsaltet kylling:

  • 4 stk kyllingfilet
  • 5 dl vann
  • 12 dl salt
  • 1 ss sukker
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 stk laurbærblad
  • 5 stk hel pepper
  • 1 stilk frisk timian

Salat:

  • 2 stk hjertesalat
  • ca. 150 g brie
  • 50 g salte pecannøtter
  • 1 stk avokado
  • 12 stk mango

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Rør sammen ingrediensene til laken til salt og sukker er helt oppløst. Legg i kyllingfiletene og la dem ligge kaldt natten over.
  2. Skyll filetene i kaldt vann. Kok opp kyllingbuljong med krydder og trekk kjelen av platen. Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca. 8-10 minutter. Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet. Da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl. 
  3. Anrett salat, brie, pecannøtter, avokado og mango på et serveringsfat. Legg lettsaltet kylling på toppen.

Server gjerne kyllingsalaten med persillepuré og godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.