Salami med jordbærsalsa

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Salami er italiensk pølse på sitt aller beste. Ikke bare er det godt som pålegg, men pølsa er også utrolig god stekt. Den søtsyrlige smaken på jordbærsalsaen sammen med den salte smaken hos salami gjør denne retten til en perfekt forrett eller tapasrett.

Ingredienser

  • 20 skive salami
  • 10 stk gule rød cherrytomat
  • 10 stk røde rød cherrytomat

Jordbærsalsa:

  • 2 kurv jordbær
  • 200 g rabarbra
  • 8 stk grønn frisk asparges
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • Saften av 1 stk lime
  • 12 dl olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts sukker

Slik gjør du

  1. Stek salamiskivene i en stekepanne og legg de på et kjøkkenpapir. Skivene skal være sprø og tørre.
  2. Del jordbær og rabarbra i sukkerbitstore stykker. Skrell nederste delen av aspargesen, og forkok aspargesen i lettsaltet vann ca 3 minutter. Avkjøl og del dem i lengde på ca 2 cm.
  3. Rens og finhakk sjalottløk. Bland sammen med løk, gressløk, lime, olivenolje, balsamicoeddik, krydder og sukker. Vend til slutt inn jordbær, asparges og rabarbra.
  4. Anrett halve tomater, jordbærsalsa og stekte salamiskiver i små skåler eller på en suppeskje. Pynt med basilikum.

 

Jordbærsalsaen smaker også godt til spekeskinke, fenalår eller annen spekemat.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.