Salade Niçoise

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Denne klassiske, franske salaten har navnet sitt fra byen Nice i Provenceområdet.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 4 stk potet
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje
  • 4 stk tomat i båter
  • 12 stk agurk i terninger
  • 1 stk rødløk i ringer
  • 50 g sorte oliven
  • 4 ts kapers
  • 1 stk hodesalat
  • 8 stk ansjosfileter

Dressing:

  • 1 dl virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 båt hakket hvitløk
  • ca. 12 ts sukker (evt. litt mer)

grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende". Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i båter.
  2. Kok poteter og la aspargesbønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
  3. Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat. Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
  4. Bland dressingen og hell den over salaten like før servering. Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.