Sabayon (Zabaglione)

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Under 20 min

Sabayon er en skummende og luftig dessertsaus som blir til ved at man pisker eggeplommer, sukker og vin over vannbad. Det italienske navnet på herligheten, som passer så perfekt i følge med frukt eller bær, er zabaglione.

Ingredienser

  • 6 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 212 dl hvitvin

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer og sukker godt og tilsett vinen.
  2. Fortsett piskingen i vannbad (dvs. at bollen står i en kjele med kokende varmt vann) til kremen tykner.

Server vinsausen i dessertskåler med frukt eller bær.

Epler i slåbrok passer også godt sammen med denne italienske varianten av eggekrem. Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Fyll hullet med sukker- og kanelblanding. Kjevle ut butterdeig til et kvadrat, ca. 3 mm tykk, og brett hjørnene opp for å dekke eplet med deigen. Dekk eventuelt skjøtene med et lite kvadrat butterdeig. Pensle med egg og stek i ovn ved 200 °C i omtrent en halv time.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.