Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rullekake med rismel

Rullekake med rismel

Ingredienser

  • 6 stk. egg
  • 90 g sukker
  • 75 g rismel

Fyll:

  • ca. 2,5 dl bringebærsyltetøy eller annet syltetøy
  • ca. 3 ss sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rullekake laget med rismel er glutenfri og kan serveres til cøliakere. Den er lettvint å bake og smaker godt. Spis den som den er, eller topp den med pisket krem og hermetisk fersken. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 6 stk. egg
  • 90 g sukker
  • 75 g rismel

Fyll:

  • ca. 2,5 dl bringebærsyltetøy eller annet syltetøy
  • ca. 3 ss sukker

Slik gjør du

  1. Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Stivpisk eggehvitene. Rør inn rismelet i eggedosisen og vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
  2. Fordel røren i en langpanne dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 225 °C i 8-10 minutter.
  3. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et smurt matpapir drysset med sukker. Fjern bakepapiret. Fordel syltetøy over kaken og rull den sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret som kaken ligger på. Skjær vekk den første skiven i hver ende før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 04:46:02