Røkt reinsdyrhjerte med kantarellsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tynne, tynne skiver av røkt reinsdyrhjerte servert med en kremet kantarellsuppe. Dette er en rett som egner seg like godt til et varmende kose-måltid ved peisilden på hytta, som til en lekker forrett til høstens store vennelag.

Ingredienser

  • 200 g røkt reinsdyrhjerte eller røkt reinsdyrtunge
  • 500 g fersk kantarell , eller 250 g forvellede/hermetiserte
  • 1 ss smør
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Bruker du fersk sopp, så forvell den først ved å legge den i en tørr kjele eller stekepanne og sett den på middels høy varme slik at den slipper vannet. Rør om av og til, til soppen har falt sammen. Ta vare på væsken, og erstatt eventuelt noe av buljongen med denne. For hermetisert sopp: ta vare på væsken og erstatt noe av buljongen med denne.

Får du ikke tak i kantareller kan suppen lages av annen sopp, for eksempel aromasopp eller sjampinjong. Framgangsmåten er den samme.

2. Ha smøret i kjelen og fres løken 2-3 minutter. Tilsett løk og hvitløk og fres videre til løken begynner å få farge. Ha i timian og hvitvin og la hvitvinen koke inn til det halve. 

3. Tilsett buljong og fløte og la suppen koke i 5-6 minutter. Bruk stavmikser eller kjør suppen i en hurtigmikser til den blir helt glatt. Smak til med salt og pepper. 

4. Skjær reinsdyrhjertet i løvtynne skiver.

5. Visp suppen kraftig slik at det danner seg skum på toppen. Hell opp i små, dype tallerkener eller kopper og pynt med litt timian. Server med en gang med skiver av reinsdyrhjerte ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.