Røkt elg med solbærrømme

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Røkt elg med solbærrømme er en lekker liten aperitiff, forrett eller kveldskos. Potetlompe er norsk tradisjonsbakst som fort får et litt mer moderne preg når vi pensler med egg og sprøsteker den. Knasende godt, og spennende smaker sammen med røkt elgkjøtt og solbær.

Ingredienser

  • 4 stk lompe
  • 1 stk egg
  • 1 dl hasselnøtter
  • 400 g røkt elgkjøtt eller roastbiff av elg

Solbærrømme:

  • 2 dl seterrømme
  • 4 ss solbærsyltetøy

evt. solbær til pynt

Slik gjør du

1. Del lomper i 6-8 snipper med en skarp kniv. Pensle dem med sammenvispet egg og dryss over hakkede hasselnøtter.

2. Stek snippene på 200 °C i 12-15 minutter til de er sprø og harde. Smak til rømmen med solbærsyltetøy.

3. Legg tynne skiver av røkt elgkjøtt og litt solbærrømme på hver lompesnipp. Nyt!

Bruk gjerne røkt hjortekjøtt hvis du har det.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.