Rissalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Rissalat er en flott måte å bruke opp restene av middagsrisen. Egentlig kan du blande inn hva du vil, det blir godt uansett! Dette er en smakfull, mettende og enkel salat som kan varieres i det uendelige, og som passer like godt til julemat som til sommergrill.

Ingredienser

  • 3 dl kokt ris (kald)
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i små terninger
  • 50 g finhakkede hasselnøtter
  • 4 stk finsnittet vårløk
  • 1 dl tyttebær
  • 1 pakke ruccula (á 65 g)
  • 1 bunt finhakket bladpersille
  • 1 stk eple i små terninger
  • skall og saft av 12 stk sitron
  • 12 dl extra virgin olivenolje , raps- eller hasselnøttolje
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
293kcal
Fett
11.84g
Protein
5.22g
Karbohydrater
41.45g
Jern
1.33mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bruk rester av ris eller kok ris etter anvisning på pakken. Avkjøl.

2. Bland inn de resterende ingrediensene og smak til med salt og kvernet pepper.

Variasjoner av salaten: Bytt ut tyttebær med tørkede tranebær eller granateplekjerner. Naturris eller villrisblanding egner seg også veldig godt å lage salat av. Spinat eller babysalat er godt som erstatning for persille.

Server salaten med god brød eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.