Reinsdyrstek med selleri, eple og grønnkål

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En perfekt stekt reinsdyrstek er vakkert rosa i kjernen, saftig, mør og med en deilig smak av fjell og vidde. Her med deilig tilbehør som er både søtt og salt. Dette er en gjenoppskrift til Quinoasalat med eple, grønnkål og pistasj.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g reinsdyrstek
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Sennepsstuet grønnkål:

  • 200 g grønnkål
  • 1 ss smør
  • 2 ss matfløte
  • 1 ss dijonsennep
  • 12 ts tørket timian
  • 1 ts salt

Honningbakt selleri og eple:

  • 600 g sellerirot
  • 2 stk eple
  • 2 stk rødløk
  • 2 ss flytende honning
  • saften av 12 stk sitron
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

La reinsdyrsteken ligge på kjøkkenbenken en stund, slik at det kan tempereres. Forvarm stekeovnen til 125 °C.

1. Brun steken raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper.

2. Legg steken i en langpanne eller ildfast form og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Sett formen midt i stekeovnen til steketermometeret viser 55/60 °C (medium stekt), ca. 1 time. Pakk steken i aluminiumsfolie og la den hvile mens du lager tilbehøret.

3. Øk varmen i stekeovnen til 225 °C.

4. Skrell sellerirot og eple og skjær i terninger 2x2 cm. Kutt løk tilsvarende. Ha selleri, eple, løk, honning, sitronsaft og olje i en bolle og bland godt. Hell alt i en vid ildfast form og krydre med salt og pepper. Bak midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til grønnsakene har fått en fin gyllen farge.

5. Skjær vekk den grøve stilken på grønnkål og riv den i grove biter. Smelt smør i en vid stekepanne og fres grønnkålen til den faller sammen. Ha i fløte og sennep og kok grønnkålen i 3-4 minutter. Smak til med litt salt.

6. Fjern surringen på steken og skjær den i skiver.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.