Reinsdyrmedaljong med ovnsbakte grønnsaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Medaljong betyr egentlig stor medalje. Server reinsdyrsmedaljong og du vil garantert oppnå stor beundring.

Ingredienser

  • ca. 800 g ytrefilet av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør

Grønnsaker:

  • 2 stk gulrot
  • 12 stk kålrot
  • 2 ss sukker
  • 12 stk lime
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Eplesaus:

  • 20 stk stjerneløk
  • 12 l eplejuice
  • 2 ss sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss smør

Potetpuré:

  • ca. 8 stk potet
  • 2 ss smør
  • 2 ss seterrømme
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 stk purre
  • 5 dl vann

Slik gjør du

  1. Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i 1/2-3/4 time til sausen har sirupskonsistens.
  2. Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 ºC  i 20-30 minutter.
  3. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder.
  4. Del reinsdyrfileten i fire. Sett stykkene på høykant og press sammen til en biff. Krydre og stek på god varme på begge sider. La dem ettersteke i panna et par minutter.
  5. Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det raskt i ca. 1 minutt. 
  6. Lag en ring av purren og anrett potetpureen oppi denne.Pisk inn smøret i sausen.

Server reinsdyrmedaljongene sammen med ovnsbakte grønnsaker, potetpuré og eplesaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.