Porterkokte lammeskanker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammeskanker trenger litt tid for å bli spiseklare, møre og gode. Har du tålmodighet til å vente på skankene mens de klargjør seg i porterøl, er du garantert et alle tiders måltid.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 stk lammeskank
  • 2 ss olje til bruning

  • 12 l mørkt øl , gjerne porter
  • 1 l lammekraft
  • 1 båt hvitløk delt i to
  • 1 stk løk i båter
  • 2 stilk frisk rosmarin
  • 1 ts sort pepper hel

  • 2 stk tomat
  • 1 dl grønne oliven
  • 2 ss kapers
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 potte grovhakket frisk basilikum
  • 4 skiver brød

Slik gjør du

1. Brun lammeskank godt på alle sider. Legg dem over i en stor gryte.

2. Hell over øl og kraft. Ha i hvitløk, løk, rosmarin og pepper og kok opp. Sett på lokk å la gryten trekke på lav varme i ca. 3 timer, til kjøttet løsner fra benet.

3. Ta ut lammeskankene av gryten og legg dem på et fat. Sil kraften, ha den tilbake i gryten og kok den ytterligere ned til du har en god sauskonsistens. Legg skankene tilbake i gryten.

4. Skjær tomat i skiver og legg på tallerken med oliven og kapers. Dryss olivenolje, salt, pepper og basilikum over.

Server lammeskanker med godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.