Porsjonspaier med bær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Server gjerne porsjonspai til dessert når du har mange gjester. Både paibunner og eggekrem kan gjøres ferdig i god tid. Fyll bunnene med krem og bær like før servering. Paiene passer også utmerket på en festbuffet.

Ingredienser

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 2 ss vann

Eggekrem:

  • 4 dl melk
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)

  • 500 g bringebær , blåbær eller andre bær

Slik gjør du

  1. Smuldre smøret i melet, tilsett vann og elt til en fast deig. La den ligge i kjøleskap ca. 1 time.
  2. Trykk deigen ut i små sandkakeformer og prikk med en gaffel. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter eller til bunnen er svakt gyllen. Avkjøl.
  3. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen ”sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

 

Fyll paibunnen med eggekremen og pynt med bær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.