Pastasalat med varmrøkt laks

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En mettende og god pastasalat er perfekt sommermat! Her har vi grillet den varmrøkte laksen for å fremheve den gode røyksmaken, men laksen kan vel så gjerne serveres kald. 

Ingredienser

  • 250 g fullkornpasta
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 12 stk fennikel
  • 1 pakke rød cherrytomat (á 250 g)
  • 1 pakke ruccula (á 65 g)
  • 300 g varmrøkt laks
  • revet skall av 1 stk sitron

Urteolje:

  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 dl olje
  • saft av 14 stk sitron
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Kok pasta i en stor kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken, 12-15 minutter. Hell av kokevannet, og la den kokte pastaen avkjøle seg litt. Ha gjerne litt olje over den kokte pastaen slik at den ikke klistrer seg sammen. 

2. Skjær eller knekk av nederste delen på asparges, kok aspargesen i en kjele med lettsaltet vann, 1-2 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann (gjerne med isbiter), slik at den bevarer den fine grønnfargen. Kutt aspargesen i mindre biter.

3. Skjær fennikel i tynne strimler, bruk gjerne en ostehøvel eller grønnsaksskreller til denne jobben. Kutt cherrytomater i to, rødløk i tynne strimler.

4. Kjør basilikum med en stavmikser eller i en liten hurtigmikser. Ha i olje, og kjør til du har en jevn, grønn urtedressing. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

5. Legg varmrøkt laks på grillen, og grill i 1-2 minutter på hver side, slik at laksen får en fin grilloverflate, og blir lun. 

6. Bland sammen kokt pasta, asparges, fennikel, cherrytomater, rødløk og ruccula, og anrett blandingen på et stort fat. Del den lune laksen i grove biter og legg dem oppå salaten. Legg på noen friske basilikumblader til pynt og riv over sitronskall. Ha gjerne litt urteolje over rett før servering, eller server den ved siden av salaten.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.