Panna cotta

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Server den med bringebærsaus, da blir den litt syrlig og enda bedre.

Ingredienser

  • 412 stk gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 712 dl kremfløte
  • 112 dl sukker

Bringebærsaus:

  • 1 pk (225 gr.) frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
  2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
  4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1-2 dager før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.