Oksetunge med beter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Oksetunge har lange tradisjoner i Norge og blir brukt som pålegg, spesielt ved juletider. Her har vi gjort en moderne vri på oksetunge. Server den med friterte beter til juletapas. 

Ingredienser

  • 1 stk oksetunge i skiver (3 - 4 skiver pr person)
  • 1 stk rå rødbete
  • 1 stk rå gulbete
  • 1 l soyaolje
  • 4 stk jordskokk
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 12 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Skrell beter og jordskokker. Varm opp oljen. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen. Fritter på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.
  2. Ta beter og jordskokker opp av oljen, la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.
  3. Anrett skiver av oksetunge, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.

Denne retten serveres som en av flere tapasretter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.