Oksekasserolle

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Speltrisotto.

Ingredienser

  • 750 g storfekjøtt av høyrygg eller bog, uten bein
  • 2 ss olje
  • 2 stk løk i båter
  • 4 stk gulrot i skiver
  • 2 båt knust hvitløk
  • 1 flaske mørkt øl (a 0,33 l)
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 2 ts vineddik
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk hel stjerneanis
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 ts tørket steinsopp
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver
  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i ca. 4x4 cm store terninger. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet på alle sider. Ha kjøttet over i en gryte.
  2. Rens og del løk i båter og gulrot i skiver. Fres grønnsakene til de begynner å få fin farge.Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og laurbærblad. 
  3. Hell i vann. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La gryten trekke i 1-1 ½ time, eller til kjøttet er blitt mørt.
  4. Del sopp i biter og fres i litt olje til de har fått fin farge. Bland dem i gryten. 
  5. Rør ut maisenna i litt vann og rør det inn i gryten. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper. 
  6. Dryss hakket persille over og server.  
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.