Marokkansk lammegryte med aprikos

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det marokkanske kjøkkenet er kjent for sin heftige bruk av krydder, og kombinasjonen av kjøtt og ulike typer tørket frukt. Marokkos kontakt med andre kulturer har også vært med på å sette preg på maten, som henter elementer både fra Middelhavet, andre arabiske land og berberne.

Ingredienser

  • 800 g benfritt lammekjøtt i biter (3x3)
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 50 g tørket aprikos
  • 112 dl appelsinjuice
  • 1 stk kjøttbuljongterning + 3 dl vann (blandet)
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ts maisstivelse (maizena) , utrørt i 1 ss vann
  • 2 ss grovhakkede mandler
  • 1 ss hakket frisk koriander til pynt

Slik gjør du

1. Vend kjøtt i en blanding av mel, salt og pepper.

2. Brun kjøttet i en varm gryte med oljen i to omganger. La hvitløk surre med i det siste minuttet.

3. Tilsett aprikos, appelsin-juice, buljongvann og krydder. La det trekke i 5–10 minutter.

4. Rør inn maisennamelblandingen, ha i mandler og strø over koriander.

Server med ferskt brød, couscous eller kokt ris. Vil du ha gul ris kan du tilsette 1 ss gurkemeie i vannet.

Aprikoser og mandler er svært vanlige ingredienser til lammekjøtt i denne delen av verden.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.