Lunsjsalat med posjert egg

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Under 20 min

Husk kalde, ferske egg når du skal posjere. Salaten kan også serveres med smilende egg.

Ingredienser

  • 4 stk kalde egg
  • 2 dl vann
  • ca. 14 ts eddik, 7 % , evt. sitronsaft

  • 200 g jarlsberg eller en røkt ost
  • 12 stk grønn frisk asparges
  • 12 pk brødkrutonger
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding

Dressing:

  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss vineddik
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Knekk eggene i en kjele med kokende vann, tilsatt eddik eller sitronsaft. La dem trekke 3-4 minutter til eggehviten er fast og plommen fortsatt flytende. Kok bare to og to egg om gangen. Ha eggene raskt over i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.
  2. Skjær osten i terninger og del aspargesen i to. Kok aspargesen i to minutter i lettsaltet vann. Avskjøl i kaldt vann.
  3. Bland salat, brødkrutonger, ost og asparges. Legg på posjert egg.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til dressigen. Drypp det over salaten.

Server salaten med grove minibaguetter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.