Luftig avokadokrem med sprøstekt fenalår

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Sprøstekt fenalår og fløyelsmyk avokadokrem blir en lekker og spennende liten rett. Server den som en appetittvekker, forrett eller som en del av et tapasbord.

Ingredienser

  • 8 skiver fenalår i tynne strimler
  • 1 ss olje til steking

Avokadokrem:

  • 2 stk avokado
  • 12 ss sitronsaft
  • 112 ss lettrømme
  • 2 stk eggehvite
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Stek fenalår i en varm panne med litt olje til det er sprøtt, og legg det over på en tallerken med et ark kjøkkenpapir slik at oljen renner av. 

2. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen.

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

3. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og ha det i en liten bolle sammen med sitronsaft og lettrømme. Kjør til en jevn og fin puré med en stavmikser, eventelt i en food-prosessor. 

4. Pisk eggehvite i en ren og tørr bolle til den er helt stiv. Vend forsiktig inn den stivpiskede eggehviten i avokadopuréen og smak til med salt og pepper.

5. Fordel den luftige kremen i serveringsglass, bruk gjerne en sprøytepose til denne jobben. 

Ha på sprøstekt fenalår og drypp over litt god olivenolje rett før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.