Lettvint sommerkake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Har du et sukkerbrød tar det ikke lang tid å trylle den om til en lekker kake. Fyll med vaniljekrem og friske bær, så har du en flott sommerkake.

Ingredienser

12
Porsjoner

Sukkerbrød:

  • 6 stk egg
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Eggekrem:

  • 4 dl melk
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 200 g bringebær
  • 1 stk fersken
  • 200 g jordbær
  • 100 g blåbær

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en godt smurt 24 cm form. Stek på nederste rille i ovnen ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
  2. Skrap ut vaniljefrøene til eggekremen og ha frøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Del kaken i to og dynk bunnene med melk eller fruktjus.
  4. Bland kald eggekremen med litt pisket krem. Fordel halvparten av kremen på bunnen og legg på rikelig med friske bær. Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av kremen over.
  5. Pynt med fersken eller mango i båter og for eksempel bringebær og sitronmelisse.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.