Lasagne med rein og syltede kantareller

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Med reinsdyrskav og kantareller har du med ett oppgradert hverdagens lasagne til en festfin selskapsrett.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av rein
  • 2 ss smør
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 stk revet gulrot
  • 4 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss konsentrert viltkraft eller viltfond
  • 2 ss rognebærgelé
  • 1 ss soyasaus
  • 5 stk knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss maisstivelse (maizena) utrørt i kaldt vann

Syltede kantareller:

  • 150 g renset kantarell
  • 12 stk rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 112 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 12 dl eplecidereddik
  • 12 ts salt
  • 4 stilk frisk timian

  • 6 stk lasagneplater
  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Skjær store kantareller i mindre biter. Rens chili, og skjær den i skiver. Finhakk hvitløk. Kok opp chili, hvitløk, vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i kantareller når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet kantarell på glass med lokk.
  2. Kok opp vann i en stor kjele. Ha i olje og salt og forkok lasagneplater i ca. 5 minutter. Ta dem forsiktig ut, legg dem på et klede og dekk til med et klede eller litt plastfolie slik at de ikke tørker inn.
  3. Kjør reinsdyrskav raskt i food-prosessoren til det er finhakket. Gjør dette i to omganger, da har du mer kontroll og får et jevnere resultat. 
  4. Brun finhakket reinsdyrskav raskt i en stekepanne med litt smør. Bruk sterk varme og stek kjøttet i to omganger slik at det ikke begynner å koke.
  5. Fres løk og gulrot blankt i en stekepanne med smør. Tilsett vann, fløte, viltkraft, gelé, soyasaus, einebær og timian. La det koke i ca. 5 minutter.
  6. Ha kjøttet over i sausen og smak til med salt og pepper. Spe med maisenna utrørt i kaldt vann og kok opp til sausen tykner. 
  7. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med saus. Strø revet ost over, og sett formen inn i en forvarmet ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.

Server lasagnen med syltede kantareller, en frisk salat og gjerne litt rørte tyttebær.  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.