Lammesugo

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammesugo med orecchiette fra Italia - en italiensk klassiker. Orecchietto er skjellformat pasta. Mange ingredienser gir mye god smak til denne gryten.

Ingredienser

  • 600 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 4 ss olivenolje til steking
  • 6 stk sjalottløk
  • 3 båt hvitløk
  • 2 stk fennikel
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 112 dl lammekraft
  • 1 dl madeira
  • 1 ts salt
  • 1 ss mild karri
  • 2 stk laurbærblad
  • 4 ss frisk timian
  • 2 ss rosiner
  • 400 g skjellformet pasta
  • 4 ss bladpersille
  • 100 g revet parmesan

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i ca. 2 cm terninger. Brun det raskt i en varm gryte med olje. Ta det opp og legg til side på en tallerken.

2. Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk, fennikel, stilkselleri, gulrot og chili. Stek alt i gryta og tilsett tomat, lammekraft og madeira.

3. Legg kjøttet tilbake i gryta og tilsett salt, karri, laurbærblad, timian og rosin.

4. La gryta småkoke på middelsvarme under lokk i 1 time. Ta lokket av etter 1 time og la gryta koke videre i ca 20 minutter.

5. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Klipp opp persille og strø den over gryta rett før servering. Server lammesugoen med pasta og dryss revet parmesan over. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.