Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid siden vannet koker på langt under 100 grader! 

Ingredienser

  • Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss malt gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk laurbærblad
  • 5 stk hel kardemomme
  • 1 stk hel kanel
  • 5 stk hel nellik
  • 2 stk hakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ss karve
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 12 ts malt muskat
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
  • 4 ss rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger. Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, gurkemeie og salt.
  2. Varm opp olje i en stekepanne og ha i laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik. Stek i 30 sek. Bland dette sammen med hakket løk, hvitløk og ingefær og stek også dette i 30 sek. Tilsett så karve, koriander, chili og muskat.
  3. Bland alt godt og varm ved svak varme. Skru opp til medium varme og tilsett lammekjøttet. Rør godt under stekingen. Senk temperaturen og hell over yoghurt og lammekraft. La det trekke ved svak varme til lammekjøttet er mørt og sausen er blitt passe tykk, ca. 45-60 minutter.

Retten pyntes med hakket fersk koriander og spises sammen med ris og eller brød, for eksempel roti ­indisk brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.