Kyllingpai i porsjonsformer

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lag kyllingpaien i små porsjonsformer, så er de enkle å ta med ut på tur.

Ingredienser

4
Porsjoner

Paibunn:

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann

Fyll:

  • 150 g bacon
  • 1 stk løk
  • kjøtt av 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 3 dl melk
  • 5 stk egg
  • 12 pk frossen spinat
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • ca. 112 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La det stå kjølig i ca. 15 minutter.
  2. Kle porsjonsformer med paideig, prikk dem med en gaffel og stek dem i ovnen på nederste rille ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  3. Klipp bacon i biter, finhakk løk og stek det.
  4. Skjær kyllingkjøttet i biter og fordel det på den forstekte paibunnen, sammen med bacon og løk.
  5. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen.
  6. Stek paiene videre i ca. 25 minutter eller til de er gylne.

 

Server paiene lune med en god salat ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.