Kylling Marengo - trinn for trinn

Bakgrunnshistorie om Kylling Marengo
14. juni 1800 beseiret Napoleon og hans hær de østerrikske styrkene utenfor den lille italienske byen Marengo. Etter slaget beordret Napoleon kokken til å tilberede et seiersmåltid til ham. Det var ikke mye kokken Dunant hadde å kokkelere med, men resultatet falt hærføreren i smak, og Kylling Marengo er fremdeles en sikker vinner.

TRINN 1
Bruk en god kniv og del kyllingen langsetter brystbenet. Skyll den under rennende kaldt vann. Brett kyllingen ut på en fjøl. Skjær langsetter ryggbenet på begge sider og fjern det.
Skjær kyllingen i til sammen åtte biter.

  

TRINN 2

 Tørk kyllingstykkene med papir.
Varm litt olje i en stor panne eller vid gryte. Stek kyllingstykkene gyllenbrune. Dryss litt salt og pepper over. Tilsett grovhakket løk og persille og stek litt videre.

TRINN 3

 Tilsett tomater, vin eller vann + sitron, og smuldret buljongterning. La retten surre over svak varme i ca. 1/2 time. Smak til med salt og pepper.

  

TRINN 4

 Skjær sjampinjongene i skiver og stek dem gyllenbrune.
Stikk ut hjerter fra loffskivene (eller skjær dem i firkanter) og sprøstek dem. Anrett alt pent på varmt serveringsfat eller tallerkener. Server ris eller kokte poteter til.

  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.