Krakelerte egg

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Se hvor spennende eggene blir når de er krakelert! Server denne kinesiske retten med frisk salat dryppet med noen dråper soyasaus.

Ingredienser

  • 6 stk egg

vann til koking

  • 12 ts salt
  • 3 ss soyasaus
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 1 ss kinesiske teblader

Slik gjør du

  1. Kok eggene 7 minutter. Avkjøl, og knus eggeskallet rundt hele egget med baksiden av en teskje. Ha eggene tilbake i kjelen.
  2. Tilsett de andre ingrediensene og kok opp. La eggene trekke på svak varme i 10 minutter.
  3. Avkjøl vannet raskt og la eggene ligge i laken i minst 3 timer.
  4. Ta av skallet på eggene og server dem på en frisk salat. Drypp gjerne noen dråper soyasaus over.

Har du små kokker i huset? La barna lage sin egen variant av krakelerte eggMatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.