Konjakkiskake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Konjakkiskake er laget etter nesten samme oppskrift som den populære daimiskaken. Forskjellen er daimsjokoladen som er byttet ut med konjakksjokolader.

Ingredienser

12
Porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g (2 1/2 dl) hasselnøtter
  • 150 g (2 1/2 dl) melis
  • 4 stk eggehvite

Iskrem:

  • 4 stk gelatinplater
  • 4 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

  • 10 stk konjakksjokolader

Slik gjør du

  1. Mal nøttene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form (22-24 cm i diameter) ved 160 °C i 30 minutter.
  2. Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Pisk eggeplommer og sukker til sukkeret er løst opp. Skjær over et hjørne på konjakk-sjokoladene, og hell konjakklikøren i eggedosisen. Hakk sjokoladen, og ta vare på den til pynt. Pisk kremfløten og bland lett i eggedosisen.
  3. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i ca. 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt og hell gelatinblandingen i tynn stråle ned i isblandingen, under forsiktig omrøring.
  4. Avkjøl nøttebunnen i formen og bre iskremblandingen over. Dryss den hakkede konjakk-sjokoladen over. Frys kaken i formen.
  5. Anrett kaken på fat mens den er frossen. La den stå ca. 1/2 time i kjøleskap før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.