Kjøttboller fra Kashmir

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Smakfulle kjøttboller er lette å lage og passer til mange forskjellige anledninger. Med eksotisk krydder, utenlandsk brød og en spennende dressing blir hverdagskjøttbollene festmat for de fleste!

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 ss reven frisk ingefær
  • 12 ts karve
  • 12 ts malt koriander
  • 14 ts malt nellik
  • 14 ts malt kanel
  • 14 ts malt muskat
  • 14 ts pepper
  • 14 ts malt chilipepper
  • 14 ts salt
  • 5 ss yoghurt naturell
  • 3 ms olje
  • 1 stk hel kanel
  • 5 stk hel kardemomme
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk hel nellik
  • 1 dl varmt vann

Raita:

  • 412 dl yoghurt naturell
  • 112 stk agurk
  • 3 stk vårløk
  • 112 stk grønn chili
  • 34 ts salt

nanbrød

Slik gjør du

  1. Rasp agurken på grovt jern. Press ut vannet. Vask og skjær vårløk i tynne skiver. Del chilien i to. Ta ut frøene og finhakk chilien. Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  2. Bland kjøttdeig med ingefær, karve, koriander, malt nellik, malt kanel, malt muskat, svart pepper, chillipepper, salt og 3 ss yoghurt i en bolle. Fukt hendene med kald vann og form 12 avlange, ca. 2-3 cm tykke, pølselignende emner (kofter).
  3. Varm opp oljen i en stor stekepanne, ha i kanel, nellik, laurbærblad og kardemomme og rør om i noen sekunder. Ha i alle koftene og brun dem på alle sider. Pisk resten av yoghurten sammen med det varme vannet. Hell dette over koften og kok opp alt sammen. Sett på lokk, skru ned varmen og la det trekke i en halv time.
  4. Snu koftene forsiktig hver 7-8 minutt. Etter en halv time skal ingen væske, unntatt oljen, være igjen i stekepannen. Om det skulle være væske igjen, skru opp varmen og kok væsken inn. Når koftene er ferdige tas de ut av pannen. 

 

Serveres med nanbrød, raita og gjerne en salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.