Kantarellostekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne kantarellkaken er laget etter inspirasjon fra retten som Anne Merete Langeland sikret førsteplassen med under reinsdyrkonkurransen i Mathallen Vulkan, på Samefolkets dag 6. februar 2013. 

Ingredienser

12
Porsjoner

Kjeksbunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 14 ts pepper
  • 1 ss gåsefett

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts karri

Spinatfyll:

  • 12 pk frossen spinat
  • 12 stk løk
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 ts tørket dill
  • 3 ss kremfløte
  • 70 g gorgonzola

Ostesmete:

  • 3 dl kremfløte
  • 112 beger snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt i morter
  • 1 dl potetmospulver
  • 12 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 6 dråpe gul konditorfarge

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Lag kjeksbunnen først. Kjør kjeks i hurtigmikser sammen med rosmarin, timian og pepper. Tilsett gåsefett og kjør til du får en samlet masse. Fordel massen ut i bunnen av en smurt form (24cm diameter), og press den med hendene til du får en fast og jevn bunn. Sett formen i kjøleskap.

2. Lag aspik som anvist på pakken og avkjøl til romtemperatur.

3. Fres kantarell i en varm stekepanne med smør til de er gyldne. Krydre med salt, pepper og karri.

4. Stek spinat og løk i varm panne sammen med rosmarin, timian og dill. Tilsett kremfløte og Gorgonzola, smak til med salt og pepper.

5. Lag ostesmete. Pisk fløte stiv og sett den i kjøleskap. Visp 4 dl av aspiken sammen med Snøfrisk og seterrømme. Vend forsiktig inn finmalt steinsopp, potetmospulver og den piskede kremen.

6. Fordel spinatblandingen over kjeksbunnen, dryss over 3/4 av de stekte kantarellene og hell på osteblandingen. Bruk slikkepott og lag en jevn overflate før du setter formen i kjøleskapet.

7. Bland resten av aspiken med gul konditorfarge, og hell den over ostekaken når massen er stiv. 

Pynt kaken med blåbær, rosmarin og resten av de stekte kantarellene. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.