Kålrotstappe med potet og gulrot

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne kålrotstappen har flott farge og deilig smak som passer til røkt og salt kjøtt. Uunnværlig til pinnekjøttet, og nydelig til tykke skiver stekt bacon eller bayonneskinke. 

Ingredienser

  • 1 stk kålrot
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk potet (melne)
  • 12 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts malt muskat
  • 12 ts grovkvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell kålrot, gulrot og potet og skjær dem i mindre biter. Kok rotgrønnsakene i usaltet vann til alt er helt mørt. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe vekk noe av fuktigheten.
  2. Mos grønnsakene. Tilsett fløte og smør til passe tykk konsistens. Smak til med salt, muskat og nykvernet pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.