Jerk-kylling med ananas salsa

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Jerk er en krydderblanding med lange tradisjoner fra Jamaica. Jerkmarinaden lages alltid med saften av lime.

Ingredienser

små trepinner, ca. 10 cm lange

  • 6 stk kyllinglår naturell

Jerk-marinade:

  • 1 stk rød chili
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 4 båt hvitløk
  • 4 stk rød chili (små thai-chilier)
  • 2 stk rød chili til pynt
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 dl soyaolje
  • 12 dl soyasaus
  • 2 ss honning
  • 2 ss limesaft
  • 1 ts malt allehånde
  • 12 ts malt nellik
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 12 ts revet muskatnøtt

Ananas-salsa:

  • 12 stk frisk ananas
  • 5 ss hakket frisk koriander
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss appelsinsaft
  • 2 ss brunt sukker
  • 12 ts chilisaus
  • ca. 1 ts hakket frisk koriander
  • 1 stk nektarin

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Legg trepinnene i bløt i en times tid.
  2. Del kyllinglårene over ved leddet og skjær ut bena. Bland marinaden og legg i kyllingkjøttet. Mariner fra 15 minutter og opp til 8 timer, alt etter hvor god tid du har.
  3. Hakk ananas i små biter og ha den over i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene. Dekk til bollen og sett den kaldt.
  4. Rull sammen hver kjøttbit og fest med to små trepinner. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne og stek videre i ovnen ved 220 °C i 15 minutter.

 

Server jerk-kyllingen med ananas-salsa og couscous krydret med finhakkede mynteblader.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.