Hvit marsipankake med pasjonsfrukt

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Denne lekre hasselnøttkaken er fylt med deilig, frisk pasjonsfruktfromasj og dekket med hvit marsipan. De pastellfargede blomstene til pynt lager du enkelt selv. 

Ingredienser

16
Porsjoner

Hasselnøttbunn:

  • 4 stk egg
  • 180 g sukker
  • 250 g hasselnøtter , malte
  • 4 ss hvetemel , siktet
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Pasjonsfruktfromasj:

  • 3 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl saft av pasjonsfrukt
  • 3 dl kremfløte
  • 7 stk gelatinplater

  • 2 dl kremfløte
  • 500 g hvit marsipan

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn hasselnøtter, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. 

2. Hell røren i en smurt springform (22 cm) med bakepapir i bunn. Stek kaken i ovn på 175 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

3. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Varm pasjonsfruktsaft forsiktig opp. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i pasjonsfruktsaften.

4. Pisk egg og sukker til eggedosis, vend inn stivpisket krem og spe forsiktig med pasjonsfruktsaften i en tynn stråle. Sett fromasjen kaldt. 

Rør gjerne noen ganger i fromasjen mens den står kaldt, slik at gelatinen ikke legger seg i bunnen av bollen.

5. Del hasselnøttbunnen i tre, og fyll kaken med pasjonsfruktfromasj før den har blitt helt stiv. Bruk gjerne en sprøytepose til å fordele fromasjen utover bunnen. Sett ringen til springformen rundt kaken og sett den kaldt, gjerne over natten.

6. Dekk kaken med stivpisket krem. Kjevle ut marsipan og dekk kaken. Pynt kaken med små marsipanblomster. 

Lag gjerne marsipanblomster selv. Kjevle ut marsipan i ønsket farge og stikk ut små blomster med en utstikker. Legg dem i en tom eggekartong slik at de former seg, og la dem tørke over natten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.