Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Flatbiff av rein er en mør og smakfull stykningsdel der kjøttet er nærmest krydret fra naturen sin side. Prøv den med bakte persillerøtter, rotfruktrösti og en fløyelsmyk tyttebærkrem. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Rotfruktrösti:

  • 2 stk stor kokefast potet
  • 2 stk persillerot
  • 50 g bacon , i små biter
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Tyttebærkrem:

  • 125 g snøfrisk naturell
  • 1- 2 ss rørt tyttebær
  • 2 ss melk , eventuelt rømme

  • 8- 10 stk rosenkål
  • 2 ts olivenolje
  • 14 g salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Skrell poteter og kok dem i en kjele med vann til de er så vidt møre, 10-15 minutter. Skrell persillerot, og legg dem i kjelen med poteter de siste 5 minuttene av koketiden. Grønnsakene skal ha en litt hard kjerne. Avkjøl noe, og riv potet og persillerot på er rivjern. Sprøstek bacon og ha det i blandingen sammen med finhakket persille, smak til med salt og pepper. Smør passende ringer/former med litt smør, og fordel massen i ringene/formene. Sett ringene/formene i stekeovn på 125 °C, i ca 20-30 minutter. 

Har du ingen passende ringer/former, kan du også steke röstien ferdig i en stekepanne.

2. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun flatbiffen i smør i en varm stekepanne til den får en gyllen farge, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.

Flatbiffen er lite stekt ved kjernetemperatur på 53-55 °C, medium stekt på 60 ºC,  medium pluss ved 65-70 ºC og gjennomstekt på 76 ºC.

3. Bland sammen snøfrisk, melk og rørte tyttebær. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Sett blandingen kjølig til servering. 

4. Rens rosenkål, og plukk forsiktig bladene fra hverandre. Kok bladene noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl raskt i kaldt vann, da beholder de den fine grønnfargen. Dryss litt olivenolje, salt og pepper over bladene rett før servering. 

5. Skrell persillerot, og del dem i staver på langs. Legg stavene i en ildfast form, dryss over litt olje, salt og pepper og sett dem inn i stekeovn mens kjøttet hviler. Skru opp temperaturen til 180 °C, og stek til persillerøttene er møre og har fått en gyllen fin farge. 

6. Riv eventuelt litt parmesan og gratiner rotfruktröstien mot slutten av steketiden. 

Server saftig flatbiff av rein i skiver med bakte persillerøtter, rosenkålblader, rotfruktrösti og tyttebærkrem. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.