Grillet focaccia med spekeskinke

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Å bake brød på grillen er overraskende enkelt. Fylt med god spekeskinke, manchego og ruccula smaker grillet focaccia himmelsk! 

Ingredienser

  • 24 skive spekeskinke
  • 100 g ruccula
  • 150 g manchego i skiver
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Focaccia:

  • 20 g fersk gjær
  • 312 dl vann
  • 2 ts honning
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss olje

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.

2. Del deigen i 8 emner. Klapp ut hvert emne. Legg dem på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.

Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.

Anrett focacciabrød med spekeskinke, ruccula og manchego. Dryss over nykvernet pepper og olivenolje.

Lar du osten smelte på brødet blir focacciaen ekstra smakfull.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.