Gravet reinsdyr med mandelpotetsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne forretten er en perfekt inngangsdør til festmiddagen din. At du graver kjøttet selv er nok til å imponere gjestene dine. Prøv da vel, du vil bli overrasket over hvor enkelt det er.

Ingredienser

  • 500 g ytrefilet av reinsdyr
  • 50 g salt
  • 50 g sukker
  • 112 ts kvernet pepper
  • 2 stilk frisk rosmarin

  • 4 stk mandelpotet
  • 12 pk ruccula

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • saften av 1 stk appelsin
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 12 dl hakkede mandler

Slik gjør du

Du trenger: Reinsdyrfilet, salt, sukker, kvernet pepper, rosmarin, mandelpoteter, ruccula, olivenolje, appelsin, sjalottløk og mandler.

 

1. Skjær bort eventuelle hinner på fileten. Bland sammen salt, sukker og kvernet pepper og dryss halvparten av blandingen over kjøttet. Gni det godt inn.  

2. Dryss en spiseskje med blandingen i bunnen av et fat med kanter. Legg kjøttet over på fatet og dryss over resten av blandingen. Legg på noen kvister rosmarin. 

3. Dekk formen med plastfolie.

4. Legg en liten fjøl over kjøttet og legg på lett press. Dette kan for eksempel være en pakke salt. Sett fatet i kjøleskap og la det stå i tre døgn. Snu gjerne kjøttet en gang i døgnet.

5. Kok mandelpoteter, skrell og avkjøl dem.

6. Lag dressing av olivenolje, appelsinsaft, finhakket sjalottløk og hakkede mandler. 

Skjær kjøtt og poteter i tynne skiver. Anrett dem lagvis på en tallerken. Ha på salat og dressing rett før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.