Golda Meirs berømte kyllingsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Golda Meir var statsminister i Israel på slutten av 60-tallet. Hun var kjent for å servere denne suppen både til familie og politikere fra andre land som gjestet Israel.

Ingredienser

5
Porsjoner
  • 1 stk kylling (ca. 1000 g)
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 112 l vann
  • 2 stk løk
  • 1 ss salt
  • 2 stk gulrot
  • 112 dl stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk persillerot
  • 1 ss sitronpepper

noen stilker dill og persille (kan sløyfes)

Vis næringsinnhold
Energi
247kcal
Fett
14.9g
Protein
21.5g
Karbohydrater
6.2g
Jern
1.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Del en kylling i to langs brystben og ryggen.
  2. Kok opp vann i en kjele og legg i kyllingen. Ta vekk eventuelt skum som koker opp.
  3. Tilsett buljong, hakket løk og noen stilker dill eller persille. Kok kyllingen i 1/2- 3/4 time til den er mør.
  4. Del opp grønnsakene i passe store biter og ha dem i suppen. Kok til grønnsakene er møre. Smak eventuelt til suppen med sitronpepper.

Server suppen med brød.

Beteavon! (Vel bekomme!)

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.