Farniette - kyllingtoast med egg og salat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

En deilig liten forrett der kyllingen er i toasten og ikke på den.

Ingredienser

  • 1 stk grillet kylling (800 g)
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk fersk loff skorpefri i terninger
  • 4 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 4 dl melk
  • 150 g revet cheddar ost evt. jarlsberg
  • 12 beger cottage cheese
  • 1 ss hakket frisk basilikum eller annen frisk urt

salt og nykvernet pepper

Balsamicosirup:

  • 1 ss sukker
  • 1 dl balsamicoeddik

Slik gjør du

Slik gjør du: 

1. Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i strimler.

2. Bland sammen resten av ingrediensene i en stor bolle og ha i kyllingkjøttet. Smak til med salt og pepper.

3. Trykk blandingen ut på ett brett med bakepapir over og under, og "kjevle" blandingen ut i en 2-3 cm tykk flate. La den stå under press i kjøleskap noen timer eller over natten.

4. Stikk ut farniettene med en rund metallform eller et lite glass, og stek dem i smør til de er gylne på begge sider. Deigen som er igjen kan du kjevle ut på nytt.

5. Smelt sukker i en liten kjele. Ha i balsamico og la det koke inn til en tykk sirup. Drypp noen dråper over toasten.

Server toasten med kokt egg, salat og kryddermajones (majones med finhakket basilikum). Noen dråper balsamicosirup gjør prikken over i`en.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.