Doughnut

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En søt liten fristelse som er luftige og smakfulle. Disse er kun bakte og ikke friterte som de ekte doughnutsene gjerne er.  

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 12 ts salt
  • 2 dl lettmelk
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 stk egg
  • Frøene fra 1 stk vaniljestang
  • 2 ss smeltet smør

  • 3 dl melis
  • 112 ss vann

Slik gjør du

1. Bland hvetemel, sukker, bakepulver og salt.

2. Rør sitronsaft i melken og la det stå i fem minutter. Ha i egg, frøene fra vaniljestang og smeltet smør og pisk alt godt.

3. Elt melkeblandingen inn i melblandingen. Røren vil bli forholdsvis løs.

4. Spray en doughnutform med formfett eller smør den med smør. Ha røren i en sprøytepose og klipp hull på tuppen. Sprøyt formene halvfulle med røren.

5. Stek kakene på 200 ᵒC i ca. 8 minutter til toppen av doughnutene spretter tilbake når du trykker lett på dem. La dem avkjøle seg i 5 minutter før du tar dem ut av formen for å lage flere.

6. Rør melis, vann og eventuelt farge godt sammen og pynt doghnutene på toppen når dem er avkjølt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.