Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crostini

Crostini

Ingredienser

porsjoner
  • 5 skiver tynne brød
  • 3 ss olivenolje

Soppblanding:

  • 100 g kantarell eller annen sopp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Crostini er herlig tynne og sprø brødskiver ristet gylne i ovnen sammen med olivenolje.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 5 skiver tynne brød
  • 3 ss olivenolje

Soppblanding:

  • 100 g kantarell eller annen sopp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Skjær ut to rundinger fra hver brødskive. Eller ti tynne skiver av en bagett, den har perfekt crostini størrelse
  2. Legg skivene på et stekebrett og ringle over litt olivenolje.
  3. Stek crostiniene midt i ovnen på varmluft 180 °C til de blir gylne, ca. 5 minutter. Avkjøl på rist.
    Crostini kan toppes med hva som helst, ta det du har i kjøleskapet. Her har vi servert de med sopp.
  4. Rens kantareller og riv dem i middels biter av lik størrelse. Finhakk sjalottløk og gressløk.
  5. Stek kantarell og løk i en varm stekepanne med smør til det er gyllent. Det tar omtrent fem minutter. Smak til med salt, pepper og gressløk.
  6. Fordel kantarellene på crostiniene og nyt umiddelbart.
    Oppbevar crostiniene i en lufttett beholder. De holder seg i omtrent en uke.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB13 26.04.2024 03:19:25