Cornflakespanerte kyllingboller

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Server herlige, sprø kyllingboller panert med corn flakes som en aperitif eller la dem være en del av en buffet eller koldtbord.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 200 g gåselever , evt. andelever
  • 4 ss tørr sherry
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 stk grønn chili

Panering:

  • ca. 3 ss hvetemel
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 12 ts kvernet pepper
  • 1 stk egg
  • ca. 2 dl corn flakes

olje til fritering

Slik gjør du

1. Kjør kyllingkjøttdeig og salt sammen i en matprosesor til deigen blir seig. Tilsett 2/3 av gåseleveren. Spe med sherry og tilsett basilikum og chili.

2. Skjær resten av gåseleveren i små biter, bland dem i deigen og trill små boller. Legg gjerne bollene i fryseren i 20 minutter, da blir de enklere å panere.

3. Paner bollene først i mel, så i egg som er vispet sammen med litt vann og til slutt i knuste corn flakes.

4. Friter bollene til de er gjennomstekt og pene på farge.

Server cornflakespanerte kyllingboller på små spyd.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.