Chiliribbe med peanøttdipp

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne chiliribba med peanøttdipp passer som hånd i hanske på tapasbordet. Med innslag av både sterkt, salt og syrlig oppnår man en velbalansert, kjærkommen og frydefull smak.

Ingredienser

  • 1 kg ribbe
  • 3 ss salt
  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 2 stk grovhakket rød chili
  • 4 båt grovhakket hvitløk

Peanøttdipp:

  • 150 g peanøtter
  • 1 beger yoghurt naturell
  • 1 ts kajennepepper
  • 3 ts hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på ribba og prøv å beholde mest mulig av fettet. Fjern deretter beina på innsiden av ribba.
  2. Lag ca. 5 mm dype snitt tett i tett langs etter hele ribba. Strø over salt og pepper, dryss på chili og hvitløk. Gni dette inn i ribba og la den stå i kjøleskap over natten.
  3. Stek ribba på 125° C  i ca. 2 timer, skru deretter opp temperaturen til 225° C og stek til den er gyllen.
  4. Kjør peanøtter i foodprosessor. Tilsett yoghurt og dill. Smak til med kajennepepper. 

Del ribba i små porsjonsbiter og server med peanøttdipp.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.