Callaloo Cookup - gryterett fra Guyana

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Spennende gryterett med svinekjøtt og storfekjøtt kokt i kokosmelk.

Ingredienser

  • 1 stk fersk svineknoke
  • 500 g flatbiff av storfe
  • 1 ss olje
  • 1 l vann
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk liten grønn chili
  • 5 dl (1 boks) kokosmelk
  • 112 ts salt
  • 12 ts kvernet sort pepper
  • 2 dl langkornet middagsris
  • 1 stk rød chili

Slik gjør du

1. Legg svineknoken i en kjele og fyll på med vann. Kok opp, skru ned varmen og la det trekke i ca. 1 time. Ta opp knoken og renskjær kjøttet, del det i terninger.

2. Brun flatbiffen i en gryte med litt olje. Hell over vann og kok opp. La kjøttet trekke like under kokepunktet i en time. Ta kjøttet opp og del det i terninger. Kok så terningene fra svineknoken og flatbiffen videre i kraften til det er mørt, og til det er ca. en halv liter kraft igjen i gryten.

3. Finhakk løk, hvitløk og chili. Ha det over i  gryten sammen med kokosmelk og laurbærblad. Tilsett salt og pepper og la det trekke i 10 minutter.

4. Tilsett ris. Legg på lokk og la det trekke til risen er gjennomkokt. Spe evt. med vann hvis du synes det blir for tykk konsistens på gryteretten. Smak til med salt og pepper.

Dryss over finhakket rød chili, uten frø, rett før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.